IT-ринку не вистачає 50 тисяч спеціалістів щороку — Федоров

IT-ринку не вистачає 50 тисяч спеціалістів щороку — Федоров

Укрінформ
IT-ринку не вистачає 50 тис спеціалістів щороку

Як передає Укрінформ, про це під час презентації дорожньої карти реформування ІТ-освіти під час конференції Synergy. IT Business & IT Education сказав віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Ми бачимо, що приблизно 50 тис спеціалістів не вистачає на ринку кожного року для того, щоб всі компанії розвивалися і виконували свої цілі. Є компанії, в яких можуть бути відкриті і 2-3 тис вакансій, і це говорить, що є дефіцит, і IT-ринок різко зростає”, - сказав Федоров.

Зараз, за його словами, українські виші випускають 20 тисяч спеціалістів в IT-галузі на рік. На сьогодні як наголосив Федоров, кількість бюджетних місць в сфері підготовки IT-спеціалістів більше, ніж, наприклад, юристів, економістів.

Але це, за словами Федорова, не вирішує проблеми, оскільки рівень викладання математики, інформатики в школах, і відповідно результати ЗНО з математики, не сприяють тому, щоб на навчання у виші приходили студенти з високим рівнем базової підготовки.

Також Федоров відзначив, що для задоволення потреб ринку необхідно змінити і класифікатор професій, який не відображає реальний стан речей в галузі IT. Окрім цього для підготовки фахівців необхідно змінити підходи вишів, зокрема, надати їм можливість залучати до викладання практиків, іноземних викладачів. Це можливо лише з наданням фінансової автономії закладам вищої освіти, які таким чином отримають можливість адекватно сплачувати роботу відповідних фахівців.

Віце-прем'єр-міністр наголосив, що згідно з прогнозами до 2030 року IT галузь потребуватиме до 500-600 тис фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-