Укрзалізниця продовжила прийом заявок на участь у тендері з постачання електричок

Укрзалізниця продовжила прийом заявок на участь у тендері з постачання електричок

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» подовжило до 21 січня 2022 року термін прийому заявок на участь у тендері з постачання 80 нових приміських та регіональних поїздів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що cам тендер відбудеться 28 лютого. Таке рішення було прийнято у зв’язку з активним інтересом потенційних учасників та бажанням залучити до участі максимально широке коло світових виробників.

Наразі інтерес до тендера мають кілька світових виробників, які надіслали на майданчик Prozorro багато питань і запитів про перенесення термінів. Це пов’язано з тим, що у міжнародних гравців є визначена процедура підготовки й затвердження цінових пропозицій, пояснили в УЗ.

З огляду на це, АТ «Укрзалізниця» ухвалило рішення перенести дати процедури закупівлі.

У компанії нагадують, що в рамках зазначеного тендера компанія планує придбати 60 електропоїздів для приміських перевезень та 20 електропоїздів для регіональних маршрутів. Загальна сума закупівлі — понад 31,4 млрд грн. Приміські поїзди будуть задіяні у проєкті City Express.

Загалом до участі в тендерній закупівлі запрошені провідні світові виробники Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda, Крюківський вагонобудівний завод та інші.

Співпраця з переможцем тендера розрахована на 5 років, тож поставки поїздів заплановані партіями до 2026 року.

До процесу розробки технічних вимог до приміських та регіональних електропоїздів були залучені технічні спеціалісти Укрзалізниці та представники провідних міжнародних та українських виробників. У межах співпраці з Deutsche Bahn до рецензування технічних вимог долучились також спеціалісти DB Regio, які керують одним із найбільших парків регіонального рухомого складу в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2021 року Міністерство інфраструктури України, Укрзалізниця, швейцарська компанія Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) і Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співпрацю з розвитку залізничного транспорту в Україні, зокрема оновлення парку потягів.

У межах співпраці зі Stadler заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

Крім того, в меморандумі йдеться про 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропотягів далекого сполучення виробництва Stadler для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-