Середня зарплата у сільському господарстві зросла до майже 13 тисяч - Мінагро

Середня зарплата у сільському господарстві зросла до майже 13 тисяч - Мінагро

Укрінформ
В Україні за період із січня по жовтень 2021 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників у сільському господарстві України зросла на 18,5% порівняно з відповідним періодом попереднього року - до майже 13 тис. грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що, за даними Державної служби статистики України, у жовтні 2021 року розмір середньої заробітної плати штатних працівників у сільському господарстві становив 12 827 грн і порівняно з попереднім місяцем збільшився на 8,5%.

При цьому найвищий рівень заробітної плати спостерігався в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях.

Також відбулося зростання середньомісячної зарплати штатних працівників у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - на 14,4% до відповідного періоду торік. У жовтні середня заробітна плата у цій галузі становила 13 055 грн, що на 3,9% більше, ніж попереднього місяця.

Найвищий рівень оплати праці був у м. Києві, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у жовтні 2021 року становила 14 045 грн; за останні 12 місяців (проти жовтня 2020 року) вона збільшилася на 15,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-