Агровиробникам нарахували 890,66 мільйона часткового відшкодування вартості об'єктів

Агровиробникам нарахували 890,66 мільйона часткового відшкодування вартості об'єктів

Укрінформ
Суб’єктам господарювання нараховано 890,658 млн грн часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.

Як передає Укрінформ, з посиланням на пресслужбу Мінагрополітики, відповідні рішення ухвалено під час засідання комісії Мінагрополітики для надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції за напрямом часткове відшкодування вартості об’єктів.

«За результатами засідання 43 суб’єкти господарювання включено до реєстру суб'єктів господарювання, яким нараховано часткове відшкодування вартості 65 об'єктів у обсязі 890 658,168 тис. гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом обсяг асигнувань за даним напрямом державної підтримки становить 491 049,5 тис. гривень. Розподіл бюджетних коштів між суб’єктами господарювання здійснено пропорційно нарахованим сумам часткового відшкодування вартості об’єктів у межах бюджетних асигнувань.

Наголошується, що суб’єкти господарювання подавали комісії Мінагрополітики документи для отримання часткового відшкодування вартості об’єктів до 15 листопада.

Як повідомляє пресслужба Мінагрополітики, у 2021 році державою буде відшкодована вартість будівництва та реконструкції прийнятих в експлуатацію 43 об’єктів у скотарстві, 7 – у свинарстві; 6 – у птахівництві, 1 – у вівчарстві, 1- у кролівництві та 7 з переробки сільськогосподарської продукції.

Як повідомлялося, Урядова програма підтримки Часткове відшкодування вартості тваринницьких об’єктів (будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції) передбачає надання юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам-підприємцям у тому числі сімейним фермерським господарствам у розмірі до 50% вартості, а сільськогосподарським кооперативам в розмірі до 70% вартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-