Протест на «Добропіллявугілля - видобуток»: шахтарі вимагають погашення зарплатних боргів

Протест на «Добропіллявугілля - видобуток»: шахтарі вимагають погашення зарплатних боргів

Укрінформ
Робітники ДП «Добропіллявугілля - видобуток» проводять попереджувальну акцію протесту, вимагаючи виплати зарплатного боргу.

Про це 7 грудня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ), народний депутат Михайло Волинець.

«Сьогодні зранку водії КРАЗів та машиністи бульдозерів автобази держпідприємства «Добропіллявугілля - видобуток» відмовились приступати до роботи - повідомляють з Донеччини. Відмовилась виконувати свої обов'язки охоронна служба шахти «Алмазна». Також трудовий колектив розглядає можливість невиходу в рейси автобусів», - написав Волинець.

Він зазначив, що вчора, 6 грудня, відмовилися спускатись у шахту 3 і 4 зміни гірничомонтажників шахти «Добропільська».

Профлідер нагадав, що 2 грудня 90 гірників з 1 та 2 змін шахти «Алмазна» залишились під землею, вимагаючи виплатити їм зарплатний борг.

«Після тривалих перемовин з адміністрацією підприємства, гірники погодились виїхати на поверхню. Наступного дня керівництво підприємства знайшло можливість виплатити частину грошей, але не всім працівникам шахтоуправління. Тож напруга в колективі лише зростає», - зазначив Волинець.

Як повідомлялось, ДП «Добропіллявугілля-видобуток» було зареєстровано 2 листопада 2020 року, об'єднує п'ять шахт, одну збагачувальну фабрику та спеціалізовані допоміжні підприємства. На сьогодні видобуток вугілля ведеться на шахтах «Добропільська», «Алмазна», «Новодонецька». Шахти «Білицька» і «Піонер» знаходяться в стані реструктуризації.

В цілому на державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із зарплати на початок грудня 2021 року досягла 2 млрд 340 млн грн.

Фото: Волинець, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-