Зарплатні борги шахтарям в Україні досягли ₴2,3 мільярда - Волинець

Зарплатні борги шахтарям в Україні досягли ₴2,3 мільярда - Волинець

Фото
Укрінформ
На державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із зарплати досягла 2 млрд 340 млн.

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець під час круглого столу в Укрінформі на тему: «Захист трудових прав: підсумки року та перспективи 2022-го».

“На державних шахтах підприємств вугільної промисловості заборгованість із зарплати в країні досягла позначки 2 млрд 340 млн. А на 1 січня наступного року ця заборгованість досягне понад 2,5 млрд гривень. Зарплата не виплачується ще з 2014-15 років”, - сказав Волинець.

Він повідомив, що саме сьогодні шахтарі у Червонограді Львівської області відмовилися спуститися до шахти, протестуючи проти заборгованості із зарплати, яка досягла приблизно трьох місячних фондів оплати праці.

Виконавчий секретар Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок PERC-ITUC Антон Леппік назвав багатомільйонні невиплати зарплат шахтарям "кримінальним злочином" з боку держави.

“Затримка заробітної плати – це грабіж не тільки з кишені конкретного трудящого, але й грабіж соціальних відрахувань, податків – це кримінальний злочин, і треба про це говорити. Не зрозуміло лише, що одні випадки грабежу караються, а грабіж заробітної плати чомусь не призводять до кримінального покарання”, - наголосив Леппік.

Захід відбувався з нагоди Міжнародного дня захисту прав людини, який щорічно відзначається у всьому світі 10 грудня. Профспілкові діячі обговорювали стан реалізації трудових та профспілкових прав в Україні, законодавчі ініціативи у сфері праці та можливості кращого захисту трудящих у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-