Майно порту «Ольвія» передали компанії QTerminals Olvia

Майно порту «Ольвія» передали компанії QTerminals Olvia

Укрінформ
Майно державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» і відповідне майно державного підприємства «Адміністрація морських портів України» 1 грудня передано в рамках державно-приватного партнерства на 35 років компанії QTerminals Olvia, що входить до групи QTerminals. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що з 2 грудня 2021 року QTerminals Olvia почне керувати портовими активами, переданими в концесію.

«Сьогодні ми залучаємо в порт “Ольвія” гарантовані інвестиції у розмірі 3,4 млрд грн. Майже половина цих коштів буде спрямована на розбудову порту вже у найближчі 3,5 роки. Тепер один із найперспективніших портів країни отримає нову сучасну інфраструктуру", - розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він наголосив, що концесійною угодою передбачено збереження робочих місць для працівників підприємства терміном на 6 років. Також залишається вимога про максимальне залучення для роботи в порту українських громадян.

Щонайменше 80 млн грн буде інвестовано в інфраструктуру Миколаєва. Зокрема, планується будівництво нового тунелю під залізницею у Корабельному районі.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня 2020 року відбулося підписання договору між Міністерством інфраструктури України, ДП «Адміністрація морських портів України» та катарською компанією QTerminals про передачу в концесію спеціалізованого морського порту «Ольвія», розташованого у Миколаєві. Згідно з договором, катарська компанія упродовж п’яти років інвестує у розвиток порту близько 3,4 млрд грн. Крім цього, не менше 80 млн грн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Всього за 35 років концесії буде залучено до 17,3 млрд грн інвестицій.

Група QTerminals є провідним міжнародним оператором портів і терміналів, який надає послуги з обробки контейнерів, навалювальних та генеральних вантажів, RORO, худоби; послуги офшорного постачання, а також круїзного перевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-