Запуск накопичувальної пенсійної системи активізує фондовий ринок в Україні - експерт

Запуск накопичувальної пенсійної системи активізує фондовий ринок в Україні - експерт

Укрінформ
Запровадження обов’язкового рівня накопичувальної пенсійної системи, поміж інших переваг, забезпечить активізацію вітчизняного фондового ринку.

Про це в коментарі Укрінформу сказав експерт виконавчого комiтету Національної ради реформ Данило Монін.

Він нагадав, що, виступаючи в середу зі Щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, Президент Володимир Зеленський розповів про плани розглянути найближчим часом питання впровадження обов’язкового рівня накопичувальної пенсійної системи. А його старт, за словами Моніна, буде неабияким стимулом для розвитку фондового ринку.

“Фондовий ринок завжди розвивається, якщо є інституційні інвестори з “довгими” грошима, готові вкладатися в проєкти в Україні. Пенсійні активи можуть бути саме таким ресурсом. У світі майже 40% пенсійних активів працюють на фондових ринках. Тому запуск накопичувального пенсійного забезпечення має привести й до активізації фондового ринку в Україні”, - переконаний експерт.

Що ж до захисту майбутніх пенсійних накопичень, то, на думку Моніна, найбільшою гарантією будуть наявність в цій сфері сильного регулятора, а також поділ функцій технічного адміністратора, зберігача і власне пенсійного фонду.

“Втім, можливі й інші гарантії, які передбачить держава”, - підсумував Монін.

Як повідомлялося, з 1 березня 2021 року в Україні проіндексовано виплати для 7,9 млн пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-