Довідку про нерухоме майно можна отримати на порталі «Дія» - Мінцифри

Довідку про нерухоме майно можна отримати на порталі «Дія» - Мінцифри

Укрінформ
Довідку про нерухоме майно відтепер можна отримати онлайн на порталі "Дія".

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє у Телеграмі.

Довідка необхідна для перевірки права на житло чи земельну ділянку, власників та співвласників, наявності майна в реєстрах. Зараз цією послугою користуються понад мільйон людей на рік. Мінцифри спростило та оптимізувало її отримання.

"Довідка містить усю інформацію про нерухоме майно із чотирьох основних реєстрів. За тиждень після запуску послуги, вже отримано 500 довідок. А також здійснено понад 1 500 безоплатних пошуків", - ідеться у повідомленні.

Раніше послуга забезпечувала безоплатний попередній пошук інформації за двома критеріями — даними фізичної особи та даними юридичної особи. Відтепер на порталі "Дія" працює безоплатний пошук за 5 критеріями.

"Завдяки цьому люди не замовлятимуть випадково довідку, у якій буде відсутня інформація. Також розширена кількість параметрів, за якими можна здійснити пошук. Наприклад, серія та/або номер паспорта", - наголосили в Мінцифри.

Запит опрацьовується протягом 3-5 секунд після її замовлення та довідка буде доступна в розділі "Замовлені документи" на порталі Дія.

Проєкт впроваджується за сприяння Програми EGAP, що фінансується урядом Швейцарії та реалізується Фондом "Східна Європа" спільно з Міністерством юстиції України.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри планує до кінця 2021 року майже щотижня запускати нові послуги для громадян у застосунку та на порталі "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-