Зміни до Податкового кодексу: навантаження на телеком-індустрію збільшиться на ₴100 мільйонів

Зміни до Податкового кодексу: навантаження на телеком-індустрію збільшиться на ₴100 мільйонів

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою законопроєкт №5600 передбачає збільшення рентної плати за використання радіочастот, що підвищить податкове навантаження на телеком-індустрію на 100 млн грн на рік.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів директор з регуляторного забезпечення компанії Київстар Олександр Когут під час спілкування з журналістами 30 листопада.

"Законопроєкт №5600 передбачає додаткові 100 млн грн податків для індустрії, які могли б бути вкладені в (будівництво – авт.) ста вишок мобільного зв'язку", – сказав Когут.

Він наголосив, що на компанію «Київстар» припаде десь половина цих додаткових податків. За словами Когута, сам принцип підвищення ренти за радіочастоти порушує умови меморандуму, підписаного компанією та іншими великими гравцями ринку з урядом у 2019 році.

За словами експерта, жодна бізнес-асоціація не підтримувала цей законопроєкт, як і Міністерство цифрової трансформації.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 листопада проголосувала у другому читанні та в цілому за законопроєкт №5600, який вносить зміни до Податкового кодексу для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Документ також збільшує рентну плату за використання радіочастот.

Уряд України 29 жовтня 2019 року в рамках інвестиційного форуму у Маріуполі підписав меморандум з Київстаром, Vodafone, lifecell та Інтертелекомом про реорганізацію радіочастот у діапазоні 900 МГц. Мета меморандуму – забезпечити 90% населення України мобільним зв'язком і високошвидкісним інтернетом 4G. Меморандум також передбачав зобов'язання уряду підтримувати операторів та сприяти розвитку 4G-технології в Україні.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-