На порталі «Дія» відтепер можна отримати містобудівні умови та обмеження

На порталі «Дія» відтепер можна отримати містобудівні умови та обмеження

Укрінформ
На порталі "Дія" та в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва тепер можна отримати містобудівні умови та обмеження. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Зазначається, що це документ, необхідний для отримання дозволу на будівництво багатоквартирних будинків та більшості промислових об’єктів. У ньому є інформація про можливу поверховість та щільність забудови, відступи будинків від інших будівель та червоних ліній.

Щоб отримати послугу потрібно: заповнити заяву; мати скани топографо-геодезичного плану будівництва; скан документа, що підтверджує право власності, користування земельною ділянкою, буде вам потрібен лише в разі, якщо право власності на землю не внесено до Реєстру нерухомості; кваліфікований електронний підпис яким необхідно буде підписати заяву та скани.

Заява сформується автоматично. Після підписання її буде передано до органу містобудування та архітектури за місцезнаходженням земельної ділянки. Якщо в земельної ділянки кілька власників — усі вони отримають сповіщення про підписання заяви.

Як повідомлялося, минулого тижня на порталі "Дія" запрацювала послуга "будівельної амністії"‎. Вона дає можливість офіційно ввести в експлуатацію житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року без отримання дозвільних документів.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Міністерством розвитку громад і територій у співпраці з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-