Ексголову правління банку «Аркада» судитимуть за розкрадання 72 мільйонів

Ексголову правління банку «Аркада» судитимуть за розкрадання 72 мільйонів

Укрінформ
Перед судом постануть колишній голова правління банку «Аркада» та 8 співучасників за розкрадання 72 млн грн з фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

До суду скерований обвинувальний акт стосовно ексголови правління акціонерно-комерційного банку «Аркада» та 8 співучасників за фактом привласнення грошових коштів з фондів фінансування будівництва у сумі 72 млн гривень, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 5 ст. 27 (пособництво) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний, обіймаючи посаду голови правління банку, разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є банк.

«Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з АТ АКБ «Аркада» та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень. За аналогічною схемою, під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 млн гривень», - ідеться у повідомленні.

Своїми діями учасники організованої групи за сприяння пособників - керівників підконтрольних товариств заподіяли майнову шкоду банку «Аркада» на загальну суму 72 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 5 службових осіб банку «Аркада» - ексголови правління, його заступників та головного бухгалтера за фактом розтрати чужого майна в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-