Світовий банк розпочав місію в Україні з відновлення східних маршрутів

Світовий банк розпочав місію в Україні з відновлення східних маршрутів

Укрінформ
Світовий банк з 29 листопада по 8 грудня цього року проведе місію з підтримки впровадження проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)», мета якого оновлення 183 км доріг Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці

Зазначається, що проєкт створено для поліпшення транспортного сполучення та підтримки відновлення і модернізації сільськогосподарського сектору на територіях його впровадження в підконтрольних урядові районах на сході України в межах Луганської області шляхом інвестування в місцеву інфраструктуру та економіку. Проєкт передбачає оновлення 183 км шляхів державного значення Луганщини.

"Доступність східних маршрутів – національний пріоритет. Бойові дії та гуманітарні виклики Луганщини і Донеччини висувають на перший план необхідність якісної інфраструктури у цих областях Нещодавно Укравтодор розкрив тендерні пропозиції на ремонт перших двох об'єктів, що реалізовуватиметься за підтримки Світового банку. Це ділянки траси Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут та Н-26 Чугуїв – Мілове", - розповів заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

За його словами, агентство планує для реалізації проєкту залучити додаткове фінансування від Європейського інвестиційного банку.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) у грудні 2020 року підписали угоду про позику в розмірі 100 мільйонів доларів США на реалізацію проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-