Нацбанк презентував Політику з розвитку сталого фінансування на період до 2025 року

Нацбанк презентував Політику з розвитку сталого фінансування на період до 2025 року

Укрінформ
Політика Національного банку з розвитку сталого фінансування на період до 2025 року передбачатиме 4 напрями діяльності.

Про це під час пресбрифінгу з презентації Політики НБУ з розвитку сталого фінансування на період до 2025 року сказав голова Нацбанку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перша складова політики - імплементація екологічних, соціальних та управлінських факторів в діяльність фінансових установ. Для банків ці фактори стануть частиною системи корпоративного управління від початку 2022 року, а для небанківських фінустанов з кінця 2024 року. Друга складова - управління екологічними та соціальними ризиками. Ми плануємо інтеграцію управління переліченими ризиками в загальну систему управління ризиками фінансових установ для банків з 2023 року, для небанківських установ з кінця 2024-го. Це на постійній основі забезпечить виявлення, моніторинг, контроль та пом'якшення таких ризиків на кожному етапі роботи з проектами, а також і в безпосередній діяльності цих установ", - сказав Шевченко.

За його словами, третя складова - це оцінка та відбір проектів для фінансування з урахуванням їх ролі в сталому розвитку. Тобто, відбираючи проекти для фінансування, фінустановам необхідно буде оцінювати їх вплив на екологію, сталість економічної діяльності та енергоефективності. Фінустановам потрібно буде також розкривати інформацію щодо технічних критеріїв та класифікації, таксономії економічної діяльності, екологічних, соціальних та управлінських показників на основі яких здійснено оцінку та відбір таких проектів.

"Ми розробимо рекомендації з розкриття такої інформації, для банків до кінця 2023 року, для небанків - до кінця 2024 року. Четверта складова - обов'язковість розкриття фінансовими установами інформації про сталий характер їх діяльності... Рекомендації щодо відкриття такої інформації НБУ розробить до кінця 2023 року для банків та до кінця 2024-го для небанків", - зауважив Шевченко.

Очільник НБУ зауважив, що це - комплексний документ, його мета - формування цілісного бачення розвитку сталого фінансування в Україні. Це - дорожня карта з чіткими діями, здобутками та термінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-