Наступного року Рахункова палата планує провести понад 70 аудитів

Наступного року Рахункова палата планує провести понад 70 аудитів

Інфографіка
Укрінформ
Рахункова палата планує у наступному році здійснити понад 70 аудитів, що охоплюють всі важливі сфери: охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, обороноздатність, екологія.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Затвердили план роботи на 2022 рік – проведемо понад 70 аудитів, що охоплюють всі важливі сфери: охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, обороноздатність, екологія тощо. Зокрема, наші аудитори перевірять НАНУ, «Охматдит», Мінцифри та інші важливі об’єкти й інституції. Традиційно не залишимо поза увагою безпекову та оборонну сфери. Перевіримо ефективність використання бюджетних коштів Нацполіцією, Нацгвардією та НАБУ, а також коштів, виділених Міноборони на будівництво житла військовослужбовцям і на розвиток авіаційної техніки та озброєння", - написав Пацкан.

За його словами, заплановано низку аудитів і в економічній сфері, зокрема, стосовно надходжень акцизного податку з транспортних засобів та пального, а також повноти нарахувань і контролю за сплатою збору за видачу спецдозволів на користування надрами.

"Не залишаться поза увагою аудиторів і кошти, виділені на розвиток і утримання доріг. Одним з пріоритетних питань для держави залишається енергетична безпека, тож окрему увагу ми приділимо питанню реструктуризації вугільної галузі та ефективності використання бюджетних коштів на це", - зазначив Пацкан.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році аудитори Рахункової палати аудитори перевірили 285 об’єктів, виявили ознаки кримінальних порушень під час кожного п’ятого контрольного заходу. Найбільше виявлених порушень було у таких сферах: 6,9 млрд грн – АПК, природоохоронна діяльність та запобігання надзвичайним ситуаціям; 5,5 млрд грн - безпека, зв’язок, обороноздатність держави та паливно-енергетичний комплекс; 3,9 млрд грн – адміністрування доходів держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-