В Енергоатомі заявили, що не претендують на кошти, призначені для виробників ВДЕ

В Енергоатомі заявили, що не претендують на кошти, призначені для виробників ВДЕ

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» спростовує інформацію про те, що компанія намагається стягнути з ДП «Гарантований покупець» 4,1 млрд грн боргу за рахунок коштів, які передбачені для погашення боргів перед виробниками енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ).

Як передає Укрінформ, таку офіційну інформацію оприлюднила пресслужба компанії.

Зазначається, що у серпні 2020 року між НАЕК «Енергоатом» і ДП «Гарантований покупець» розпочався судовий процес, який був зумовлений тим, що держпідприємство припинило оплачувати вартість відпущеної для населення електроенергії, що постачалася Енергоатомом у межах виконання спеціальних обов’язків.

У результаті Північний апеляційний господарський суд 22 листопада 2021 року ухвалив рішення на користь Енергоатома щодо стягнення з ДП «ГарПок» 4,1 млрд грн за поставлену в березні – травні 2020 року електроенергію.

Після цього, як наголошують в Енергоатомі, в мережі з’явилась інформація, що компанія намагається стягнути з ДП кошти, які передбаченні на погашення боргу перед виробниками ВДЕ. В НАЕК цю інформацію спростовують та заявляють, що вони діють виключно в рамках законодавства.

«Енергоатом не претендує на кошти, передбачені для погашення боргів перед виробниками ВДЕ. Жодних юридичних процедур щодо примусового списання компанія не розпочинала і діятиме лише відповідно до чинного законодавства, виходячи з інтересів державного підприємства та розраховуючи на добровільне виконання ДП «Гарантований покупець» рішення суду найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, державне підприємство "Гарантований покупець" заявляє, що через судові позови НАЕК "Енергоатом" робота компанії може бути заблокована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-