Набув чинності закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Набув чинності закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Укрінформ
Набув чинності Закон "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві".

Як передає Укрінформ, напередодні документ було опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради “Голос України”.

Закон "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві" визначає правовий статус, особливості утворення та засади діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, встановлює порядок визначення критеріїв щодо суб’єктів підприємництва та фінансових установ, зобов’язання за кредитними договорами між якими можуть гарантуватися Фондом.

Як повідомляв Укрінформ, парламент 4 листопада ухвалив закон №3205-2, що передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві надаватиме гарантії в обсязі до 50% непогашеної суми основного боргу за позикою. Такі гарантії діятимуть впродовж усього терміну дії кредитного договору, але не більше 10 років. Механізми кредитування будуть подібні тим, що передбачені програмою “Доступні кредити 5-7-9%”.

Фонд гарантування пропонуватиме портфельні гарантії, які банки використовуватимуть як частину основної застави. Це має здешевити вартість кредитування аграріїв із нинішніх 20-22% до 15-17% річних (як в інших секторах економіки).

16 листопада ВР відхилила три проєкти постанов про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення відповідного закону, розблокувавши можливість його підписання Головою ВР та Президентом. Голова ВР підписав закон 16 листопада, Президент - 19 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-