Екоінспекція цьогоріч нарахувала майже  ₴15 мільйонів штрафів за неякісне пальне

Екоінспекція цьогоріч нарахувала майже ₴15 мільйонів штрафів за неякісне пальне

Укрінформ
За 10 місяців Державна екологічна інспекція (ДЕІ) за результатами заходів державного нагляду на ринку пального застосувала санкцій на понад 14,5 млн гривень, що майже вдвічі більше, ніж за весь 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі відомства.

Зазначається, що з початку 2021 року ДЕІ провела 983 заходи державного ринкового нагляду з перевірки характеристик паливно-мастильної продукції – автомобільних бензинів та дизельного пального.

За результатами перевірок винесено 1 624 рішення про вжиття обмежувальних заходів та накладено санкцій на загальну суму понад 14,5 млн грн. Як зазначили у пресслужбі, це в 1,9 раза більше, ніж за весь минулий рік (7,5 млн грн).

Крім того, під час лабораторних випробувань якості пального зафіксовано, що 5 874,8 тонни продукції не відповідали встановленим вимогам, ще 1 357,6 тонни - становили небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, влітку консалтингова група «А-95» заявляла, що на роздрібному ринку нафтопродуктів зростає частка АЗС, які продають фальсифіковане пальне або порушують касову дисципліну, що спотворює конкуренцію.

Компанії - члени Європейської бізнес-асоціації в серпні повідомили Антимонопольний комітет про те, що, за їхніми даними, у 2020 році частка нелегального ринку бензину в Україні становила 25%, дизельного пального - 19%, а автогазу - 34%.

Очільниця АМКУ Ольга Піщанська заявила про неможливість наразі притягти до відповідальності за порушення конкуренції нелегальних продавців пального. Мотивувалося це, зокрема, тим, що немає рішень Держекоінспекції щодо якості пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-