Укрзалізниця реалізує проєкт УЗ Open Data, який забезпечить прозорість компанії

Укрзалізниця реалізує проєкт УЗ Open Data, який забезпечить прозорість компанії

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» реалізує проєкт УЗ Open Data, який забезпечить прозорість компанії та відкритість основних даних товариства для ключових груп стейкхолдерів.

Як передає Укрінформ, про це під час Міжнародного форуму інфраструктури та транспорту Mintrans Forum 2021 сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, повідомляє пресслужба УЗ.

Керівник Укрзалізниці зазначив, що сьогодні компанія робить великий крок до прозорості АТ «Укрзалізниця» - долучається до світового тренду Open Data та відкриває ключові дані для стейкхолдерів.

«Коли світ живе block chain, machine learning та big data, ми досі працюємо з таким об’єктом залізничної культурної спадщини, як оперативно-добовий звіт, що складається з 18 сторінок табличної інформації. Але ми стаємо прозорішими для всіх на шляху до діджиталізації, робимо значну частину цих даних відкритими і вони є доступними онлайн», - зазначив очільник Укрзалізниці.

За його словами, інтерактивні dashboards доступні для працівників на екранах у головному офісі АТ «Укрзалізниця». Ці інформаційні панелі оновлюються щоранку та містять більше 10 ключових параметрів контролю за діяльністю товариства за минулу добу. Зокрема, це оперативні звіти з навантаження та вивантаження вагонів; обігу вантажних вагонів; кількості вагонів та локомотивів, задіяних у перевезеннях; наявності дизельного пального; проведення аукціонів та їх переможців тощо.

«Ми бачимо навантаження, ми бачимо роботу локомотивів, це інформація по всіх рівнях Укрзалізниці, і вона надає повну картину про те, що відбувається в компанії», - розповів Камишін.

Оперативна аналітична інформація також публікується на офіційному сайті компанії, нею зможуть користуватися всі охочі: громадськість, співробітники, менеджмент, партнери та представники влади.

В АТ «Укрзалізниця» зауважують, що проєкт УЗ Open Data є першим кроком на шляху до цифровізації компанії, яка дозволить їй бути більш сучасною та швидкою в прийнятті рішень.

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укрзалізниця» за підсумками січня - жовтня 2021 року отримало 113,5 млн грн чистого прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-