Окремі дії колишнього керівництва ДП «Гарантований покупець» здатні викликати підозри - експерт

Окремі дії колишнього керівництва ДП «Гарантований покупець» здатні викликати підозри - експерт

Укрінформ
Дії колишнього керівництва ДП "Гарантований покупець", зокрема, під час організації аукціону з продажу електричної енергії, який відбувся 30 липня, цілком здатні викликати підозри.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив директор спеціальних проєктів Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.

За його словами, нові правила ринку електричної енергії є надто складними, мають велику кількість суперечностей і прогалин, тому спрогнозувати цінову кон'юнктуру й дії державних регуляторів на ньому майже неможливо. Відповідно, це викликає труднощі у роботі керівників державних підприємств.

«Будь-які методики цінового прогнозування чи інструкції, як вести себе за постійно змінюваних правил, у керівників державних підприємств відсутні. Тому якщо вони не мають досвіду роботи за таких умов, то нерідко потрапляють між Сциллою і Харибдою. Коли продають товар задешево - їх звинувачують у заподіянні збитків, коли реалізують задорого - знімають за недотримання спеціальних обов'язків. Утім, окремі дії колишнього керівництва ДП "Гарантований покупець", наприклад під час організації аукціону з продажу електричної енергії, який відбувся 30 липня, цілком здатні викликати підозри, що торги були проведені передчасно. Адже наступного дня НКРЕКП ухвалило рішення, яке суттєво змінило ринкову кон'юнктуру. І всі учасники ринку про це добре знали», - коментує Рябцев.

Експерт звертає увагу на те, що у контракті будь-якого керівника визначені ключові показники, за якими має оцінюватися його діяльність на займаній посаді.

«Тому я вважаю, що саме їх має взяти до уваги створена в Міненерго 15 листопада комісія для оцінки роботи звільненого керівника ДП "Гарантований покупець Костянтина Петриковця», - переконаний Рябцев.

Як повідомлялося, Кабмін звільнив Костянтина Петриковця з посади керівника ДП «Гарантований покупець» за непрофесіоналізм і заподіяння збитків підприємству у розмірі понад 500 млн грн та позовів виробників альтернативних джерел на суму близько 1,5 млрд грн. 

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-