Мінагро уклало Меморандум з американським виробником обладнання для зрошення

Мінагро уклало Меморандум з американським виробником обладнання для зрошення

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко і віце-президент компанії Valmont, Inc. Даррен Сікман підписали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики, предає Укрінформ.

«Компанія знає про успішність реалізації земельної реформи та старт іригаційної реформи в Україні. Вона має амбітні плани щодо розгортання в нас свого виробництва з високим рівнем локалізації: зможе виробляти та продавати в Україні системи зрошення повного циклу – від насосних станцій до дощувальних машин останнього покоління», – розповів Лещенко.

Міністр також додав, що вже найближчим часом очікується ухвалення законопроєкту №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який активізує розвиток зрошення в Україні та прискорить інвестиції в приватний сектор АПК нашої держави.

"Стратегічним партнером в цьому питанні для нас є Міжнародна фінансова корпорація (IFC), з якою у серпні цього року у Вашингтоні Мінагрополітики підписало угоди щодо організаційної підтримки реформи та впровадження доступних фінансових інструментів для аграріїв", - додав міністр.

За словами Лещенка, міністерство продовжує на наступний рік програму щодо компенсації 25% виробникам вітчизняного с/г обладнання, а також масштабує для аграріїв державну програму підтримки введення в експлуатацію нових меліоративних земель за умови, що нова меліоративна інфраструктура вироблена на українських заводах.

«Для нашої команди завжди були, є і будуть у пріоритеті: залучення в Україну масштабних інвестиційних проєктів, забезпечення довгострокового дешевого фінансування для аграріїв та впровадження провідних інновацій світових компаній на території нашої держави. Мета – максимальне розкриття потенціалу аграрної галузі на глобальному ринку та прискорення економічного зростання економіки України. Працюємо далі над її втіленням», – резюмував Роман Лещенко.

Valmont Industries, Inc. — публічний американський виробник обладнання для кругового та лінійного зрошения. Кількість співробітників — 9,8 тис. осіб.

Компанія має 75-річну історію у виробництві зрошувального обладнання повного циклу з капіталізацією понад $5 млрд. Практично кожна друга система зрошення у світі – їхня продукція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-