Темпи зростання кредитів населенню перевищили докризовий рівень - Нацбанк

Темпи зростання кредитів населенню перевищили докризовий рівень - Нацбанк

Укрінформ
Банківський сектор у липні-вересні 2021 року рекордно прискорив зростання кредитування в річному обчисленні, найпомітніше в корпоративному та іпотечному сегментах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в "Огляді банківського сектору", опублікованому Національним банком.

Зростання за ІІІ квартал чистих гривневих кредитних портфелів у корпоративному сегменті становило 13,1%. В річному обчисленні приріст перевищив 40%.

Темпи зростання кредитів населенню у річному вимірі пришвидшилися до 31,2% порівняно з попереднім кварталом та перевищили докризовий рівень.

Іпотечні кредити зберігають випереджальну динаміку порівняно зі споживчим кредитуванням – понад 16% за квартал та +54,5% р/р. Частка непрацюючих кредитів за квартал знизилася на 3.9 в. п. - до 33,3% завдяки найбільшому в поточному році списанню непрацюючих активів та прискоренню кредитування.

Зазначається, що темпи зростання корпоративних та іпотечних кредитів у ІІІ кварталі є найвищими за десять років.

Позитивна динаміка залучень коштів клієнтів зберігається, хоч і сповільнилася, рівень доларизації депозитів зменшився.

У липні-вересні обсяг депозитів населення у гривні знизився на 1,4%, переважно за рахунок коштів на вимогу внаслідок сезонного збільшення споживчих витрат. У річному вимірі обсяг гривневих коштів фізичних осіб збільшився на 15%.

Кошти бізнес-клієнтів у національній валюті зросли на 6,9% за ІІІ квартал та на 28,1% р/р.

Як повідомляв Укрінформ, зростання обсягів чистих гривневих кредитів суб’єктам господарювання за ІІ квартал прискорилося до 14,9% порівняно з 5,3% у І кварталі. У річному обчисленні їхній приріст становив 29,8%. Обсяги чистих гривневих кредитів фізособам зросли на 8,7% за ІІ квартал та на 23,8% р/р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-