У справі «Роттердам+» відкликали одну з апеляцій

У справі «Роттердам+» відкликали одну з апеляцій

Документ
Укрінформ
Колишній народний депутат і ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак відкликав апеляційну скаргу на рішення Вищого антикорупційного суду щодо закриття так званої справи "Роттердам+".

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін на у Фейсбуці. 

“Віктор Чумак раптом відкликав свою апеляційну скаргу на закриття провадження по Роттердаму+. Чумак несподівано погодився з незаконним рішенням судді Широкої та прокурора САП Демківа, які вирішили поховати справу”, - написав він.

Фото: ЦПК

У коментарі до посту Шабуніна Чумак підтвердив дану інформацію: ”Там змагаються два олігарха. Хай змагаються без мене. Я не хочу бути поруч”.

Як заявляють у «Центрі протидії корупції», Чумак ще на початку жовтня 2021 підтримував свою скаргу - говорив, що справу «Роттердам+» закрили незаконно і виступав за її поновлення. 

«Тепер, крім скарги ЦПК, Апеляційна палата ВАКС розглядатиме апеляції двох заводів Коломойського (звісно, якщо двоє олігархів не домовляться між собою)», - зазначають у ЦПК. 

Читайте також: ВАКС відмовився поновити розслідування справи «Роттердам

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня 2019 року НАБУ оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків. Через застосування такої формули теплові генерації почали продавати електроенергію дорожче.

Формула втратила чинність з 1 липня цього року у зв'язку з переходом України на новий ринок електроенергії.

Старший групи прокурорів у цій справі Віталій Пономаренко тричі закривав це провадження.

5 травня генпрокурор Ірина Венедіктова змінила старшого групи прокурорів у цьому провадженні на Дениса Демківа, який уже 20 травня вирішив закрити справу вчетверте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-