Тисячним учасником програми «Доступна іпотека» стало подружжя з Києва

Тисячним учасником програми «Доступна іпотека» стало подружжя з Києва

Фото
Укрінформ
Уповноважені банки станом на 3 листопада 2021 року за програмою «Доступна іпотека 7%» підписали 1000 кредитних договорів на загальну суму 864,36 млн грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У рамках «Доступної іпотеки 7%» підписано 1000 кредитних договорів на загальну суму 864,36 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Тисячним учасником програми стало подружжя з Києва. Сім’я придбала нову квартиру, отримавши іпотечний кредит у банку «Глобус».

«Щойно підписана тисячна угода Доступної іпотеки 7%. Але програма не стоїть на місці й ми знаємо, що на цьому тижні має бути підписано ще більше іпотечних договорів. Окрім того, кількість звичайних іпотечних кредитів у поточному році збільшилась майже втричі порівняно з минулими роками. Це говорить про відновлення іпотечного ринку, який, фактично перебував у «замороженому» стані після кризи 2008 року. Нещодавно уряд прийняв зміни до нормативно-правових актів, які розроблені Мінфіном для більшого залучення учасників до програм «Доступна іпотека 7%» і «Доступні кредити 5-7-9». Тепер ці державні програми стали ще доступнішими для громадян», – розповів заступник міністра фінансів України з питань євроатлантичної інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук.

Читайте також: «Доступні кредити» та «Доступна іпотека» залучатимуть більше учасників - Мінфін

Як повідомлялося, запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня 2021 року на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського. За умовами програми, об’єктом іпотеки може бути як квартира, так і приватний будинок не старший шести років. Кредит надається на строк до 20 років. Максимальна вартість об’єкта – 2,5 млн грн, а сума іпотеки – 2 млн грн. Мінімальний перший внесок – 15%; іпотечна ставка – 7% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-