Аграрії отримали понад мільярд доларів доступних кредитів - Лещенко

Аграрії отримали понад мільярд доларів доступних кредитів - Лещенко

Укрінформ
У межах програми "Доступні кредити 5-7-9%" аграрії отримали понад 1 млрд дол.

Про це в ході зустрічі з представниками польських та українських інвесторів щодо інвестиційного клімату в Україні 2021 року, планів на 2022 рік сказав міністр агрополітики Роман Лещенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запустили дуже потужну програму 5-7-9, яка надала більше мільярда доларів дешевих кредитів для українських аграріїв на оновлення основних виробничих фондів, на інвестування", - сказав Лещенко.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважені банки від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%", станом на 25 жовтня 2021 року, видали представникам мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) кредитів на загальну суму 66,9 млрд грн, із них минулого тижня - 0,71 млрд гривень.

Читайте також: «Доступні кредити» та «Доступна іпотека» залучатимуть більше учасників - Мінфін

Урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності. У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-