Мінфін погасив єврооблігації під гарантії США на мільярд доларів

Мінфін погасив єврооблігації під гарантії США на мільярд доларів

Укрінформ
Міністерство фінансів 29 вересня 2021 року погасило облігації зовнішньої державної позики під гарантії США на суму 1 мільярд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну. 

"Міністерство фінансів України погасило третій і останній випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США. Загальна сума платежу становила понад $1 млрд, в тому числі 1 мільярд доларів США погашення єврооблігацій і 7,355 млн доларів США процентних платежів", - йдеться у повідомленні.

Випуск ОЗДП під гарантію США номінальною сумою $1 млрд було здійснено у 2016 році із процентною ставкою 1,471% на рік.

Це останній з трьох випусків єврооблігацій під гарантію США, здійснених у 2014-2016 роках за ставкою менше 2% річних, перший з яких був погашений в травні 2019 року, а другий – в травні 2020 року.

Читайте також: Україна погасила єврооблігації на $1,3 мільярда

"Ми вдячні нашим партнерам за суттєву підтримку державного бюджету та сприянню проведенню реформ в Україні. Наразі всі єврооблігації, випущені Україною під гарантію США протягом 2014-2016 років, погашено в повному обсязі. Ми сподіваємось на подальше продовження бюджетної підтримки з боку уряду США в майбутньому не тільки для успішного подолання наслідків коронавірусної інфекції, але і для підтримки реформ та відновлення сталого економічного зростання", - прокоментував Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня Міністерство фінансів погасило третю серію облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП), випущених під час реструктуризації в 2015 році, на суму 1,3088 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-