ПриватБанк продадуть лише після його поділу на «хороший» та «поганий» банк – НБУ

ПриватБанк продадуть лише після його поділу на «хороший» та «поганий» банк – НБУ

Укрінформ
Рішення про приватизацію ПриватБанку можна буде обговорювати після його поділу на "хороший" та "поганий" банк.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій в інтерв’ю РБК-Україна

"Щодо ПриватБанку, то тут можна буде вести розмову про якісь матеріальні ініціативи, коли буде ухвалено рішення про його поділ на "хороший" та "поганий" банк – good and bad bank. Останній має абсорбувати всю проблематику поганого портфелю, NPL тощо", - сказав Гелетій.

Говорячи про судові процеси з колишніми акціонерами банку як в Україні, так і за кордоном він зазначив, що це не додає привабливості банку в очах інвестора.

Читайте також: ПриватБанк продає «безнадійні» карткові кредити на 700 мільйонів

"Це, власне, і є питання щодо поділу банку. Упродовж останніх років банк демонструє динамічну прибуткову діяльність, сплачуються дивіденди. Наша задача зараз – відстоювання інтересів держави у судових позовах. Є низка позовів у різних юрисдикціях, де приймає участь і НБУ. Перш за все, це стосується оскарження рішень щодо націоналізації, визначення осіб, пов'язаних з банком, а також по процедурі bail-in", - пояснив Гелетій.

Читайте також: У ПриватБанку затвердили нову структуру та склад правління

Як повідомляв Укрінформ, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію більш ніж на 155 млрд грн. Згодом екс-власники назвали націоналізацію банку незаконною, с приводу чого тривають судові суперечки в Україні і в закордонних юрисдикціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-