Борги із зарплат зменшилися на 309 мільйонів - Мінекономіки

Борги із зарплат зменшилися на 309 мільйонів - Мінекономіки

Укрінформ
На 20 вересня сума заборгованості із заробітної плати зменшилася на 7,8%, або на 309 млн грн, проти 1 липня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що впродовж серпня - вересня цього року зберігається позитивна динаміка щодо зменшення заборгованості із заробітної плати порівняно з 1 липня 2021 року. Зокрема, станом на 20 вересня сума боргу зменшилася вже на 7,8% або на 309 млн грн.

"Поступове зменшення боргу вказує на те, що процес вдалося зрушити з мертвої точки. Але ситуація із загальним боргом, який накопичувався роками і становить понад 2 млрд грн, досить складна і потребує посилення роботи", – зазначила заступниця міністра економіки Світлана Глущенко.

Вона нагадала, що уряд поставив завдання до кінця року повністю ліквідувати заборгованість на підприємствах, де борг менший за 15 млн грн, та вдвічі скоротити заборгованість решти боржників.

"До кінця року не так багато часу, отже, прошу активізувати роботу", - звернулася Глущенко до учасників засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, що відбулося 24 вересня в Києві.

Читайте також: Підвищення мінімальної зарплати стимулювало зростання ВВП - Любченко

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 червня 2021 року заборгованість із виплати заробітної плати в Україні перевищила 3,2 млрд грн; 81,3% від цієї суми згенерували економічно активні підприємства. Заборгованість із зарплати в компаніях, які перебувають у процесі банкрутства, становить 18,7% від загального обсяну боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-