Світовий банк припиняє публікацію рейтингу Doing Business

Світовий банк припиняє публікацію рейтингу Doing Business

Укрінформ
Керівництво Групи Світового банку оголосило про припинення публікацій щорічної рейтингової доповіді Doing Business, в якій оцінювалися умови для ведення бізнесу в різних країнах, через виявлені помилки у попередніх звітах.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті установи, повідомляє Укрінформ.

«Переглянувши всю наявну на сьогодні інформацію щодо доповіді Doing Business включно з висновками стосовно попередніх оглядів, аудитів, а також звіту, який Банк оприлюднив сьогодні від імені Ради директорів, керівництво Групи Світового банку прийняло рішення припинити публікації Doing Business», - зазначається в повідомленні.

В установі визнали наявність помилок, зокрема, у звітах за 2018 й 2020 роки. Крім того, у Світовому банку зазначили, що у підготовці цих документів була певні труднощі етичного характеру.

Читайте також: Doing Business: для когось білий птах із чорними ознаками

Надалі, як зауважили у фінустанові, буде застосований інший підхід до оцінювання ділового й інвестиційного клімату в країнах та регіонах. У цьому зв’язку анонсована серія інших оглядів та оцінок.

Як повідомляв Укрінформ, Група Світового банку складається з п’яти міжнародних організацій, орієнтованих на фінансову допомогу країнам, які її потребують. Крім цього, Група випускає періодичні дослідження, які «допомагають країнам приймати обґрунтовані рішення», а також дозволяють зацікавленим сторонам більш точно оцінювати економічні та соціальні поліпшення в різних країнах і регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-