В Україні планують за три роки створити інфраструктуру для 25 індустріальних парків

В Україні планують за три роки створити інфраструктуру для 25 індустріальних парків

Укрінформ
Для економічного зростання регіонів в Україну необхідно залучати й іноземний капітал, а одним із ефективних інструментів для цього є розвиток мережі індустріальних парків.

Про це сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в інтерв’ю Українському радіо.

«Безумовно, індустріальні парки є типовим світовим прикладом залучення іноземного капіталу. Розбудова мережі таких парків сприятиме створенню нових робочих місць. А це – сплата податків та розвиток регіонів. Наразі мета в найближчі три роки створити інфраструктуру для мережі з 25 індустріальних парків на території нашої країни», – зазначив Чернишов.

Він наголосив на необхідності розвитку інфраструктури на територіях Донецької та Луганської областей.

«Це буде фокусом роботи в наступному році, у тому числі – розбудова та розвиток індустріальних парків на підконтрольній уряду України території Донецької та Луганської областей. Таким чином, держава фактично інвестуватиме в мережі, дороги у цих регіонах тощо», – підкреслив очільник Мінрегіону.

Читайте також: Рада ухвалила зміни до закону про індустріальні парки

За словами міністра, для ефективного розвитку індустріальних парків необхідно також створити систему фіскальних стимулів і робота в цьому напрямку триває.

Раніше Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт № №4416-1 про зміни до Закону України «Про індустріальні парки». Зокрема, документ передбачає підтримку розвитку індустріальних парків через державне фінансування будівництва основної інженерно-транспортної інфраструктури; компенсацію витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж; надання коштів на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків та будівництва об’єктів суміжної інфраструктури.

Читайте також: Рада розгляне у другому читанні законопроєкт «Про індустріальні парки»

Як повідомляв Укрінформ, створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках програми Президента «Велике будівництво». У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн.

Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-