Співпраця з Westinghouse сприятиме зміцненню енергобезпеки України - Галущенко

Співпраця з Westinghouse сприятиме зміцненню енергобезпеки України - Галущенко

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко розраховує, що поглиблення співпраці державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" з американською компанією Westinghouse спрятиме зміцненню енергетичної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками зустрічі Галущенка та керівництва Енергоатома з керівництвом Westinghouse.

"Поглиблення партнерства Енергоатома з Westinghouse сприятиме зміцненню енергетичної безпеки нашої держави. Ми будемо розширювати співробітництво з американською компанією з фокусом на енергетичній безпеці та незалежності нашої держави" - цитує відомство міністра енергетики.

Зазначається, що під час зустрічі йшлося про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та спільних проєктів із можливістю залучення до них американських фінансових інституцій. Керівники Енергоатома та Westinghouse також підписали лист про наміри, який затверджує досягнуті домовленості та визначає нові напрямки співпраці в майбутньому у інших сферах, окрім добудови нових енергоблоків АЕС.

Як повідомлялося, 31 серпня ДП НАЕК "Енергоатом” та американська компанія Westinghouse підписали меморандум про будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а у подальшому - ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

Читайте також: Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про будівництво блоків для АЕС

У червні цього року Енергоатом та Westinghouse підписали контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВР-440 для енергоблока №2 Рівненської атомної електростанції.

У вересні 2020 року Енергоатом та Westinghouse підписали новий контракт на постачання в Україну палива для реакторів типу ВВЕР-440.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-