Укрзалізниця спрямувала 158 мільйонів гривень на модернізацію електричок

Укрзалізниця спрямувала 158 мільйонів гривень на модернізацію електричок

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" модернізувало вже три приміських поїзди, на що спрямувало 158 млн грн без ПДВ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що в ході модернізації поїзди зробили інклюзивними та пристосованими для подорожей маломобільних людей. Одна з таких електричок наразі курсує на фастівському напрямку, який є одним із найбільш популярних. Ще дві найближчим часом вийдуть на маршрути.

"Питання безбар’єрного доступу актуальне для Укрзалізниці, оскільки компанія є партнером відповідної програми Офісу першої леді Олени Зеленської. Наразі розробляється комплексна стратегія розбудови інклюзивних вокзальних комплексів, які будуть зручними для всіх груп маломобільних людей як з позиції навігації та логістики, так і з позиції сервісу та безпосередньо посадки у вагон", - розповідають в компанії.

Так, до кінця року Укрзалізниця планує модернізувати з урахування елементів безбар'єрності ще 4 поїзди. У подальшому темпи відновлення парку приміських поїздів планується нарощувати. Модернізовані поїзди мають вагони, обладнані для доступу людей з інвалідністю, встановлені пандуси, кнопки виклику поїзної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля. Замінено низку систем та деталей інтер'єру, встановлено кріплення для велосипедів.

Читайте також: Укрзалізниця до кінця року планує капітально відремонтувати 50 пасажирських вагонів

Усі роботи з ремонту поїздів виконано на потужностях Укрзалізниці — на Київському електровагоноремонтному заводі.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця до кінця 2021 року планує провести на власних виробничих потужностях капітально-відновлювальний ремонт 50 пасажирських вагонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-