Укрзалізниця презентувала електропоїзд FLIRT швейцарського виробництва

Укрзалізниця презентувала електропоїзд FLIRT швейцарського виробництва

Фото
Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" презентувало новий пасажирський електропоїзд FLIRT виробництва швейцарської компанії Stadler, який може бути закуплений за проєктом City Express.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація поїзда відбулася 26 серпня.

В. о. голови правління Укрзалізниці Олександр Камишін під час презентації розповів, що тестувати поїзд FLIRT почали ще минулого тижня. Випробування триватимуть ще декілька тижнів.

"Нам важливо зрозуміти, наскільки хороші сервісні та технічні показники цього поїзда", - пояснив очільник залізниці.

Укрзалізниця презентувала електропоїзд FLIRT / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він нагадав, що у лютому 2021 року Президент України Володимир Зеленський анонсував проєкт із запуску якісного приміського пасажирського залізничного сполучення City Express.

"Ми проєктуємо станції та закінчуємо ТЕО проєкту <... > для київського вузла City Express. Найближчими тижнями ми розішлемо технічне завдання всім потенційним українським та міжнародним учасникам закупівлі рухомого складу. Ми плануємо наприкінці вересня оголосити відкритий міжнародний тендер, серед учасників якого будемо раді бачити й компанію Stadler", - сказав Камишін.

Електропоїзд FLIRT складається з 5 вагонів і має 262 пасажирських місця; його максимальна швидкість - 160 км/год.

Читайте також: Укрзалізниця використає кошти від підвищення тарифів на відновлення інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі “Україна 30. Міжнародна політика” у лютому 2021 року анонсував запуск нового проєкту з покращення приміського залізничного сполучення City Expres. Планується, що перший етап проєкту реалізовуватиметься у Києві, Харкові та Дніпрі.

Укрзалізниця планує у серпні відкрити залізничну платформу на станції Святошин, оновлену у межах проєкту відповідно до всіх сучасних вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-