СБУ викрила масштабне розкрадання надр на понад 70 мільйонів гривень

СБУ викрила масштабне розкрадання надр на понад 70 мільйонів гривень

Укрінформ
СБУ викрила схему незаконного видобутку базальту в промислових масштабах. За попередньою оцінкою експертів, протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків на понад 70 млн грн. Встановлюється розмір шкоди, завданий навколишньому середовищу.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Підпільні кар’єри були облаштовані на території Рівненської області. Ділки вантажівками вивозили гірські породи з родовищ для збуту на чорному ринку, повідомляють у СБУ.

“Встановлено, що нелегальний бізнес організували двоє керівників місцевої комерційної структури. Без дозволу на спеціальне надрокористування ділки налагодили підпільний видобуток базальту на одному з гранітних родовищ у Костопільському районі. Гірські породи вони приховано збували представникам афілійованих підприємств, а незаконно одержані прибутки легалізовували через мережу підконтрольних фірм”,- йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями незаконного промислу і проживання організаторів схеми, а також за юридичними адресами їх комерційної структури, правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та чорнові записи із доказами оборудок; 7 транспортних засобів і обладнання для видобутку гірських порід; великі суми готівки, ймовірно одержані злочинним шляхом; гранату Ф-1 із запалом; понад 300 бойових набоїв калібру 5,45 мм; незареєстровану стрілецьку зброю. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Читайте також: До законопроєкту про реформу СБУ подали 2568 поправок

Повідомляється, що заходи з викриття правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня СБУ викрила мережу схованок з вибухівкою і бойовими гранатами в столичному регіоні, на сході та півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-