При Мінінфраструктури створять антикризовий штаб Укрзалізниці - Кубраков

При Мінінфраструктури створять антикризовий штаб Укрзалізниці - Кубраков

Укрінформ
При Міністерстві інфраструктури України створюють штаб для подолання управлінської кризи в АТ "Укрзалізниця". 

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

"При Міністерстві інфраструктури створюється Антикризовий штаб Укрзалізниці, основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу контролюватиму я особисто", - написав міністр.

Він підкреслив, що управлінська криза в Укрзалізниці знаходиться у "найгостріший фазі за всі роки незалежності України", і стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні Ради Національної безпеки та оборони України. За словами Кубракова, після довгих перемовин всіма сторонами був погоджений перелік конкретних кроків для виконання рішення РНБО.

На думку міністра, головними завданнями для розвитку галузі, які необхідно втілити у найкоротші терміни є: підняття тарифів на вантажні перевезення, адже без ринкових тарифів "нормальний розвиток Укрзалізниці неможливий"; налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — Енергоатома; залучення на українських ринок міжнародних інвесторів; закупівля нових потягів та локомотивів.

Кубраков зазначив, що міністерство підтримує рішення наглядової ради про рекомендацію на призначення нового т.в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, який має стати антикризовим менеджером компанії. Міністр наголосив, що у Мінінфраструктури очікують, що вже за кілька місяців наглядова рада запропонує уряду кандидата на посаду нового постійно діючого голови правління.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака. Тимчасово виконання обов'язків голови правління було покладено на члена правління компанії Івана Юрика.

Читайте також: Тимчасовий керівник Укрзалізниці Юрик йде у відставку

Наглядова рада Укрзалізниці 9 серпня повідомила, що Юрик звільнився з посади тимчасово виконуючого обов'язки голови правління АТ "Укрзалізниця". Також наглядова рада компанії рекомендувала Кабміну погодити призначення Олександра Камишіна новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління АТ "Укрзалізниця" на період до 31 грудня 2021 року, або до обрання нового постійного голови правління, залежно від того, що настане раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-