Нацбанк нагадав колекторам про подачу документів для реєстрації до 13 серпня

Нацбанк нагадав колекторам про подачу документів для реєстрації до 13 серпня

Укрінформ
Усі працюючі колекторські компанії повинні до 13 серпня 2021 року подати повний пакет документів до Національного банку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк нагадує компаніям, які планують продовжувати надавати послуги із врегулювання заборгованості за споживчими кредитами, про необхідність вчасно подати документи для реєстрації – до 13 серпня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Небанківські фінансові установи, які мають ліцензію на надання деяких фінансових послуг (а саме – на факторинг та кредитування), подають лише заяву про включення небанківської фінансової установ до реєстру колекторських компаній.

Щоб подати документи, можна скористатися спеціальними формами у форматі Word та Excel, розміщеними на вебсайті НБУ. Національний банк розглядає пакети документів компаній упродовж 30 робочих днів з дня подання повного пакета документів. За результатами розгляду документів Національний банк обов’язково повідомляє заявників про успішну реєстрацію або ж про відмову в реєстрації.

Читайте також: Колекторів нарешті "приструнять"

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2021 року вступив у дію закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості" (від 19 березня 2021 року №1349-IX), який регулює роботу колекторських компаній. Усі компанії, як зі статусом фінансової установи, так і без нього, що вже працюють на ринку, повинні впродовж місяця, з 14 липня до 13 серпня, подати Національному банку документи для реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-