Ринок нових автомобілів в Україні зріс на третину - директор ЗАЗ

Ринок нових автомобілів в Україні зріс на третину - директор ЗАЗ

Фото
Укрінформ
За 7 місяців 2021 року ринок нових автомобілів в Україні зріс на 30%.

Про це сказав глава правління ЗАЗ Микола Євдокименко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух разом з народним депутатом Артемом Кунаєвим і президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим відвідали ЗАЗ і ознайомилися з його виробничим потенціалом.

За словами Євдокименка, потужності підприємства використовуються на 20%.

Завод ЗАЗ / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Бізнесу потрібні умови, потрібен ринок нових автомобілів і платоспроможність населення. За 7 місяців цього року ринок нових автомобілів зріс на 30%. Повномасштабне виробництво легкових автомобілів в Україні можливе, коли ринок буде 200-250 тисяч нових продажів на рік. Цього року показник буде приблизно - 100 тисяч", - сказав він.

За словами Євдокименка, за вісім місяців 2021 року на ЗАЗ вироблено понад 2000 легкових автомобілів і близько 60 автобусів.

Читайте також: Попит на вживані легкові авто у червні зріс на 23% - Укравтопром

"Наші планові цифри до кінця року, те, що підписано, і те, що законтрактовано - 6000-6500 легкових автомобілів, 160 автобусів, плюс випуск запчастин.

Окрім того, завод випустив невелику партію спеціальних автомобілів - мобільний офіс, створений на базі вантажного автомобіля.

На ЗАЗ працює близько 1000 співробітників. Як запевнив глава заводу, за годину на підприємстві випускають 7 легкових авто.

Раніше повідомлялося, що в серпні ЗАЗ планує випустити 9-метровий автобус під брендом Mercedes.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-