Standard & Poor’s підвищило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Standard & Poor’s підвищило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" до рівня CCC+, прогноз стабільний. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в компанії.

"З огляду на суттєве покращення ліквідності Укрзалізниці одне з провідних рейтингових агентств Standard & Poors підвищило кредитний рейтинг товариства до рівня «CCC+», прогноз «Стабільний». Таке рішення агентства зумовлене насамперед успішним випуском п’ятирічних облігацій участі у позиці обсягом 300 млн дол. США та рефінансуванням поточних боргів", - йдеться в повідомленні.

На думку S&P, випуск облігацій Укрзалізницею дозволить товариству суттєво покращити ліквідність та ефективно управляти кредитним портфелем, зокрема, здійснювати виплати за фінансовими зобов’язаннями протягом 2021 - 2022 років, незважаючи на нестабільні умови роботи та значні інвестиційні потреби.

«Такий висновок — важливий показник діяльності Укрзалізниці, що додає інвесторам впевненості в стабільності компанії», — зазначив в. о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Читайте також: Укрзалізниця за І півріччя сплатила майже ₴13,4 мільярда податків

Як повідомлялось, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило кредитний рейтинг Укрзалізниці на рівні «B» і виключило її зі списку Rating Watch Negative.

9 липня 2021 року стало відомо, що АТ "Укрзалізниця" залучає незабезпечене фінансування обсягом 300 млн дол. шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S із кінцевим терміном погашення у 2026 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-