Інфляція сповільниться наприкінці року - НБУ

Інфляція сповільниться наприкінці року - НБУ

Прогноз
Укрінформ
Інфляція вже найближчим часом незначно перевищить 10%, але сповільниться наприкінці 2021 року й повернеться до цілі 5% у другому півріччі 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку за підсумками брифінгу голови НБУ Кирила Шевченка щодо підвищення облікової ставки.

“З огляду на стрімке зростання світових цін та подальше відновлення попиту Національний банк погіршив прогноз інфляції у 2021 році з 8,0% до 9,6%. Після досягнення піку восени цього року інфляція почне сповільнюватися завдяки надходженню нового врожаю та корегуванню глобальних цін на енергоносії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посилення монетарної політики Національного банку, зокрема, підвищення облікової ставки та згортання антикризових монетарних заходів, дасть змогу утримати під контролем інфляційні очікування.

Читайте також: Бізнес покращив ділові очікування – Нацбанк

У результаті в другому півріччі наступного року інфляція повернеться до цілі 5% і надалі перебуватиме в цьому діапазоні, прогнозують у НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у червні споживча інфляція в Україні становила 9,5% порівняно із червнем 2020 року і була вищою за квітневий прогноз НБУ (9,2%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-