Іршанський ГЗК планують продати на аукціоні, стартова ціна - 3,7 мільярда

Іршанський ГЗК планують продати на аукціоні, стартова ціна - 3,7 мільярда

Укрінформ
На Житомирщині Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) планують у межах «Великої приватизації» продати на аукціоні за стартовою ціною 3,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Одним із перших об’єктів «Великої приватизації» стане «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», один з найважливіших активів якої знаходиться на території Іршанської територіальної громади, що на Житомирщині. Стартова ціна підприємств компанії – 3,7 млрд грн. Вона сформована за результатами комплексного аудиту та повної оцінки матеріально-технічного забезпечення підприємства. Об’єднана гірничо-хімічна компанія – один із серйозних світових гравців на ринку титанової сировини, загальним обсягом 7,3 млн тонн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шмигаль повіз віцепрезидента Єврокомісії на гірничо-збагачувальний завод

Зазначається, серед умов приватизації "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії" є зобов’язання майбутнього власника щодо інвестицій в модернізацію виробничих потужностей підприємства у розмірі щонайменше 400 млн грн.

За словами Бунечка, інвестиції в модернізацію підприємства сприятимуть пожвавленню економічної активності регіону та матимуть позитивний вплив на місцеву громаду.

Аукціон з приватизації запланований на 31 серпня.

Держпідприємство створили у 2014 році, об'єднавши Вільногірський гірничо-металургійний та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінати. Протягом останніх років ОГХК залишалася ласим шматком для фінансово-промислових груп, які не вкладали у розвиток підприємство жодної гривні, але вільно користувалися його активами. Ситуація значно поліпшилась після чергової зміни керівництва підприємства у 2020 році, що означало фактичне повернення підприємства під контроль держави й виведення його з-під впливу тіньових бенефіціарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-