Експерти не очікують цього тижня особливих курсових змін

Експерти не очікують цього тижня особливих курсових змін

Укрінформ
На поточному тижні не очікується помітної зміни курсу долара до гривні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні агентства.

"На початку цього тижня ми не очікуємо помітної зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень приблизно 27,3 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 27,2/27,4 грн", - йдеться в повідомленні.

За минулий тиждень курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,04-0,2%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,46 до 27,41 грн (-0,2%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей же час знизилися з 27,33/27,35 до 27,31/27,34 (-0,1%/-0,04%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара у банках за тиждень знизилися з 27,22/27,46 до 27,19/27,42 (-0,1%). У той же час спред між середнім продажем і середньою покупкою зберігся на рівні 0,9%.

Читайте також: Нацбанк послабив гривню до 27,41

У Альпарі наголошують, що впродовж більшої частини червня на валютному ринку пропозиція валюти перевищувала попит. Це відбувалося на тлі сприятливої ​​зовнішньої цінової кон'юнктури і відновлення інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП, йдеться в Макроекономічному і монетарному огляді НБУ за червень.

За заявою регулятора, наприкінці місяця ситуаційні чинники (такі, як значні бюджетні виплати та збільшення волатильності на світових фінансових ринках) спричинили збільшення попиту на іноземну валюту і корекції курсу гривні. Для згладжування надмірних коливань НБУ впродовж червня проводив операції як із купівлі, так і з продажу іноземної валюти. Чиста купівля валюти НБУ становить $0,6 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-