Нову злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту відкриють влітку

Нову злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту відкриють влітку

Укрінформ
Нову злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту "Одеса" планується відкрити влітку поточного року: тут будуть встановлені метеорологічні радіолокатори та радіолокатори огляду льотного поля.

Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Усі роботи щодо будівництва першої черги нового аеродрому завершені, залишилась тільки перевірка Державною авіаційною службою України та процедура сертифікації для можливості здійснення польотів. Нову бетонну смугу довжиною 2800 м і шириною 45 м планується відкрити вже цього літа. Також буде стоянка для літаків класу D, у тому числі Boeing 757, 767, Airbus A300 і A310 та іншi", - зазначив Криклій.

За словами міністра, завершується друга черга будівництва - на аеродромі встановлять нове обладнання, в тому числі метеорологічні радіолокатори та радіолокатори огляду льотного поля.

У межах робіт третьої черги, додав Криклій, розпочнеться будівництво паралельної з новою смугою руліжної доріжки, яка дозволить ще швидше оперувати злітною смугою.

Глава Мініфраструктури також повідомив про перспективи будівництва терміналів і початок підготовчих робіт з будівництва злітно-посадкової смуги аеропорту в Дніпрі, визначенні кінцевої локації летовища в Ужгороді та підготовлену для державної експертизи проєктно-кошторисну документацію Херсонського аеропорту.

Читайте також: Новий аеропорт на Закарпатті будуватимуть в Мукачівській тергромаді - ОДА

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт «Одеса» є одним з найбільших аеропортів України, пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, Східної Європи, а також країнами Західної Європи, Азії і Африки.

Довжина нової злітно-посадкової смуги складає 2800 метрів, а ширина - 45 метрів. ЗПС має товщину 105 см, в тому числі 40 см - "важкий бетон". Несуча спроможність нової ЗПС дозволить аеропорту приймати майже вдвічі більше літаків, що здійснюють міжнародні рейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-