ПриватБанк подає касацію на постанову суду по справі Нікопольського заводу феросплавів

ПриватБанк подає касацію на постанову суду по справі Нікопольського заводу феросплавів

Укрінформ
ПриватБанк подає касацію на постанову апеляційного суду у справі про визнання припиненими зобов'язання АТ "Нікопольський завод феросплавів" по одному із кредитних договорів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

"ПриватБанк подає касацію на постанову Північного апеляційного господарського суду, який 14 квітня відхилив апеляційну скаргу АТ КБ "ПриватБанк" та залишив у силі рішення Господарського суду м. Києва по справі № 910/14224/20, яким визнано припиненими зобов'язання АТ "Нікопольський завод феросплавів" по одному із кредитних договорів", - йдеться в повідомленні

На рішення у такій справі посилались відповідачі у Канцлерському Суді Штату Делавер під час розгляду позову ПриватБанку до його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова про відшкодування шкоди у сотні мільйонів доларів, завданої ПриватБанку у 2016 році.

У ПриватБанку вважають, що розгляд такої справи по суті відбувався з нетиповою швидкістю. Так, підготовче провадження по справі було закрите 20 січня 2021 р., а розгляд справи по суті був призначений на п'ятницю 22 січня 2021 р. і завершений в той же день.

Ухвалене по такій справі рішення обґрунтоване висновками, які не пов'язані з предметом спору в українському процесі (зокрема щодо цільового використання кредитів та джерел коштів для їх повернення). Відповідачі у справах Канцлерського Суду вже намагались використати такі висновки в американському процесі.

Читайте також: Справа ПриватБанку: суд оголосив перерву в розгляді позову Коломойського

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2020 року НБУ та ПриватБанк програли апеляцію на рішення Господарського суду м. Києва, який стягнув з ПриватБанку 21,85 млн грн на користь АТ «Нікопольський завод феросплавів».

До націоналізації ПриватБанку Нікопольський завод феросплавів виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав ПриватБанку. Нікопольський завод феросплавів передав у заставу Нацбанку рухоме майно (тепловози й напіввагони) вартістю у 40 млн грн. Після націоналізації Нацбанк мав намір повернути борг за кредитом рефінансування, тож звернувся до поручителя і вже готовий був продати заставлене майно.

28 серпня 2019 року Нікопольський завод феросплавів уклав мирову угоду з Нацбанком і сплатив йому гроші за кредитом рефінансування. Проте пізніше завод почав вимагати ці гроші з ПриватБанку. 9 січня 2020 року Господарський суд м.Києва зобов’язав ПриватБанк погасити борг заводу. ПриватБанк та НБУ вирішили оскаржити це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-