Верховний суд Ізраїлю відхилив апеляційну скаргу ІБД проти ПриватБанку

Верховний суд Ізраїлю відхилив апеляційну скаргу ІБД проти ПриватБанку

Укрінформ
Верховний суд Ізраїлю 26 березня ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні апеляційної скарги Ізраїльського Банку Дисконт (ІБД) та підтвердив право ПриватБанку на відкритий розгляд справи судом по суті в повному обсязі.

Про це йдеться в пресрелізі банку, передає Укрінформ.

"Своїм рішенням Верховний суд Ізраїлю залишив без змін рішення Окружного суду, згідно з яким позов ПриватБанку до ІБД має розглядатися у повному обсязі та не повинен бути відхилений або зупинений, всупереч тому, що вимагав ІБД", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ПриватБанк задоволений, тим що, відхиливши апеляційну скаргу ІБД, ізраїльський суд вкотре виніс рішення на його користь, чим визнав важливість розгляду позову банку без невиправданих зволікань та без прив'язки до інших справ за його позовами, що перебувають на вирішенні судів Англії та США, які стосуються інших збитків, яких зазнав ПриватБанк у зв'язку з іншими шахрайськими схемами, аніж ті, щодо яких було подано позов в Ізраїлі.

Тепер ІБД зобов’язаний подати заперечення проти позову ПриватБанку, чого він досі намагався уникнути, і надати пояснення, що сталося з незаконно виведеними з ПриватБанку коштами у розмірі більш як 600 млн дол. США після їх перерахування на банківський рахунок в ІБД, зауважили у фінустанові.

"ПриватБанк переконаний, що так само як і ІБД, колишнім власникам та іншим відповідачам у справі доведеться відповісти за вчинене перед ізраїльським судом, масштаб їхніх шахрайських дій стане відомим широкому загалу, а ПриватБанк отримає відповідне фінансове відшкодування", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 18 грудня 2019 року ПриватБанк звернувся до Окружного суду м. Тель-Авіва з позовом до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, одного з найбільших банків Ізраїлю – Ізраїльського Банку Дисконт та інших відповідачів. Позов стосується заявленої схеми привласнення коштів у розмірі щонайменше 600 млн дол. США, що були незаконно виведені з ПриватБанку у період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в ІБД.

Читайте також: НАБУ оголосило в розшук ексголову правління ПриватБанку Дубілета

ПриватБанк подав позов до ІБД в Ізраїлі як до одного із відповідачів, у зв’язку зі сприянням незаконному привласненню коштів Банку та порушенням ІБД його обов’язків перед ПриватБанком. Зокрема, ІБД дозволив здійснення очевидно шахрайських перерахувань на банківський рахунок в Ізраїлі, що був відкритий в IБД, і не вчинив жодних дій для відмови або блокування таких операцій, незважаючи на безліч очевидних критичних показників, які свідчили про шахрайський характер таких переказів та відмивання коштів.

ІБД звернувся до ізраїльського суду з клопотаннями про відхилення позову або зупинення його розгляду до винесення рішень по суті у справах за позовами, поданими ПриватБанком в Англії та США. ПриватБанк активно заперечував проти задоволення цих клопотань. У грудні 2020 року Окружний суд Тель-Авіва відмовив у задоволенні таких клопотань ІБД в повному обсязі. ІБД оскаржив це рішення у Верховному суді Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-