Завдяки Укрзалізниці на будівництві КПВВ зекономлять третину коштів - Криклій

Завдяки Укрзалізниці на будівництві КПВВ зекономлять третину коштів - Криклій

Фото
Укрінформ
Завдяки передачі функцій замовника з будівництва КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" на адмінмежі з АР Крим Укрзалізниці буде зекономлено близько 30-35 відсотків коштів.

Про це 2 жовтня під час брифінгу на КПВВ "Чонгар" заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єдиний варіант, як здійснити виконання робіт в ці стислі терміни, - це дійсно було прийнято державницьке рішення, - передати функцію замовника цього об'єкту Укрзалізниці. Крім того, що ми передчасно, навіть скоріше, ніж за графіком, виконаємо будівництво і режимної, і сервісної частин, ми ще додатково зекономимо приблизно 30-35 відсотків... Власне, таке рішення нам дозволяє і зекономити гроші, і здійснити це все вчасно", - сказав міністр.

За приблизними розрахунками, вартість будівництва режимної та сервісної зон КПВВ становила 85-90 млн гривень, але оскільки Укрзалізниця будує КПВВ власними силами, маючи відповідні потужності, приблизно третину від цієї суми буде зекономлено.

Криклій зазначив, що вже трохи більше ніж за місяць,на КПВВ з'являться зручні тимчасові споруди. За словами міністра, його щодня інформують як просувається робота.

Читайте також: Криклій звільнив директорів трьох морських портів

Як підкреслив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, в області чекають на приїзд Президента 15 листопада на КПВВ "Чонгар". За його словами, 15 листопада не лише завершать будівництво, але й до цього терміну протестують повністю всі тимчасові споруди, які будують на КПВВ. “Будівництво буде виконано в строк і з економією коштів”, - зазначив у свою чергу голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, уряд 19 вересня на своєму засіданні підтримав пропозицію міністра інфраструктури Владислава Криклія і схвалив рішення про передачу функцій замовника з будівництва КПВВ від УДП «Укрінтеравтосервіс» до Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-