НБУ бере участь у майже 400 судах, пов’язаних з ПриватБанком

НБУ бере участь у майже 400 судах, пов’язаних з ПриватБанком

Укрінформ
Національний банк залучений у майже 400 судових процесів, пов’язаних з ПриватБанком.
Про це в ефірі Громадського ТВ розповів начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Віктор Григорчук, повідомляє пресслужба Нацбанку у Facebook.

"Вчора Господарський суд м. Києва продовжив розгляд позову колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського про повернення йому акцій банку та оголосив перерву до 8 жовтня. Загалом на сьогодні у роботі майже 400 судових процесів, пов’язаних з ПриватБанком, у які залучений Національний банк", - ідеться в повідомленні.

За словами Григорчука, будь-які законні підстави для повернення акцій ПриватБанку колишнім власникам відсутні.

«У Законі «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» встановлена пряма заборона на повернення акцій від держави до попередніх власників. Тобто, якщо інвестор, а у випадку з ПриватБанком – це держава, придбав акції неплатоспроможного банку, то він не може бути позбавлений права власності на придбані ним акції. Крім того, попередні власники банку не мають права вимагати від держави відшкодування будь-яких збитків, які, на їхню думку, могли бути понесені у результаті придбання акцій банку», – сказав Григорчук.

Читайте також: Данилюк назвав ще одною причиною відставки ситуацію з ПриватБанком

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва переніс на 8 жовтня розгляд позову колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і компанії Triantal Investments Ltd про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Міністерством фінансів і особами, які були на той момент співвласниками фінустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-