На локомотивах General Electric майже третина вантажних перевезень на теплотязі - УЗ

На локомотивах General Electric майже третина вантажних перевезень на теплотязі - УЗ

Укрінформ
Майже третину перевезень Укрзалізниці в загальному вантажному русі на теплотязі забезпечують 30 локомотивів виробництва американської компанії General Electric (GE).

Про це повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов, інформує пресслужба компанії.

«Ми бачимо ефективність роботи американських локомотивів на українських коліях. На сьогодні вони виконують 31% перевезень від загальної роботи у вантажному русі теплотягою на всій мережі Укрзалізниці, вони мають більший добовий пробіг. Так, у середньому за добу такий тепловоз проходить 551 км – майже на 26% більше, порівняно з тепловозами старого парку, що працюють на наших коліях», — зазначив Кравцов.

За його словами, магістральні вантажні тепловози ТЕ33АС виробництва GE задіяні в перевізному процесі на ділянках Придніпровської, Одеської та Донецької залізниць. Вони здійснюють перевезення вантажів у напрямку промислових підприємств та Маріупольського морського порту, а також портів чорноморського регіону.

Кравцов розповів, що локомотиви GE, порівняно з двосекційними тепловозами 2ТЕ10 та 2ТЕ116, які також експлуатує Укрзалізниця, мають більший міжремонтний період, на 20% менші питомі витрати дизельного пального, а також значно менші витрати на технічне обслуговування.

Читайте також: Українська залізниця виснажена більш як на 90% - Гончарук

Як повідомляв Укрінформ, в рамках договору з General Electric, підписаного 23 лютого 2018 року, Укрзалізниця отримала в експлуатацію 30 тепловозів ТЕ33АС. Станом на сьогодні робочий парк Укрзалізниці загалом налічує 230 магістральних вантажних тепловозів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-