У податковій пояснили, хто може працювати без реєстраторів розрахункових операцій

У податковій пояснили, хто може працювати без реєстраторів розрахункових операцій

Укрінформ
Застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) не стосуватиметься фізичних осіб, які продають на ринках власні речі, що були у вжитку, або городину, а також платники єдиного податку на І групі оподаткування.

Про це розповів голова Державної податкової служби Сергій Верланов, повідомляє пресслужба ДПС.

«Фіскалізація для всіх і використання реєстраторів розрахункових операцій для всіх – є міфом. Перша група підприємців, а це переважно підприємці, які торгують на ринках, не будуть використовувати РРО, як і прості люди, які продають городину», – сказав Верланов.

Зараз РРО мають застосовувати суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових приладів, що підлягають гарантійному ремонту, продаж лікарських засобів, виробів медичного призначення.

З 1 жовтня 2020 року, за словами Сергія Верланова, застосовувати реєстратори розрахункових операцій мають також платники єдиного податку ІІ –IV групи, які здійснюють такі види діяльності: продаж ювелірної продукції, роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах (не на ринках), ресторани, кафе швидкого обслуговування, турагентства, готелі.

Обов’язковим використання РРО для платників єдиного податку ІІ – IVгруп оподаткування стане з 1 січня 2021 року.

Верланов також повідомив, що з 1 січня 2021 року піднімається граничний обсяг доходів платників єдиного податку ІІ групи з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн. Такі зміни фактично полегшать діяльність підприємцям-«спрощенцям».

Читайте також: В Україні запускають “касовий апарат у смартфоні”: що це означає для бізнесу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України на минулому тижні ухвалила в другому читанні законопроєкт про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг і про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні, а також схвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України. Документ пропонує запровадити ряд мотиваційних заходів для споживачів, щоб вони контролювали проведення розрахункових операцій продавцями та надавачами послуг через реєстратор розрахункових операцій (РРО), а для продавців – низку заходів, аби спростити користування РРО і посилити відповідальність за відмову це робити. Передбачено можливість використання як класичного, так і програмного РРО, відсутність обмежень з боку держави на розробку програмних РРО, реєстрацію програмного РРО через Електронний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-