Аналітики прогнозують зниження курсу долара до гривні

Аналітики прогнозують зниження курсу долара до гривні

Укрінформ
Поточного тижня очікується зниження долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися по 24,8/25,1 грн.

Про це йдеться у прес-релізі Альпарі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо подальше зниження долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,8 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 24,8/25,1 грн", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що за тиждень курс долара щодо гривні знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-0,9%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 25,14 грн до 25,09 грн (-0,2%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 25,06/25,31 до 24,95/25,22 (-0,4%/- 0,3%). При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею розширився з 1,0% до 1,1% за рахунок швидшого зниження курсу купівлі порівняно з продажем.

Читайте також: Нацбанк зміцнив курс гривні

Наприкінці минулого тижня НБУ нагадав, що з початку року гривня зміцнилася щодо долара на 9%, а за 12 місяців її зростання становило 12,8%. За темпами зміцнення щодо долара за рік гривня посіла друге місце в світі поступившись лише турецькій лірі. Цього тижня долар на міжбанку знову випробує на міцність рівень 25 грн. Курс купівлі готівкового долара вже подолав цю позначку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-