У Нацбанку заявляють про тиск на Гонтареву

У Нацбанку заявляють про тиск на Гонтареву

Укрінформ
У Національному банку України вважають останні інциденти з ексголовою НБУ Валерією Гонтаревою та її сім’єю організованим та цілеспрямованим психологічним і фізичним тиском.

Про це повідомляє пресслужба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Низка останніх інцидентів, які сталися з Валерією Гонтаревою та її сім’єю у Лондоні та Києві, може свідчити про наявність організованого та цілеспрямованого психологічного та фізичного тиску на колишню голову НБУ. Ми розцінюємо це як реальну загрозу особистій недоторканності посадовців регулятора, які здійснювали та продовжують здійснювати реформи фінансового сектору, і намагання в такий спосіб підірвати спроможність центрального банку виконувати своє призначення - забезпечувати цінову та фінансову стабільність як фундаменту для стійкого економічного зростання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підпал авто невістки Гонтаревої: поліція ще не порушувала справу

Правління НБУ закликало правоохоронні органи забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування цих інцидентів та притягнути винуватців до відповідальності, забезпечити захист життя та здоров'я ексголови НБУ, нинішнього керівництва і співробітників Національного банку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 5 вересня у центрі Києва на вулиці Володимирській, 69, згорів автомобіль, зареєстрований на невістку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої, яку також звуть Валерія Гонтарева. Кількома днями раніше ексголову НБУ Гонтареву в Лондоні, де вона проживає, збив автомобіль.

Фото: Національний корпус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-